Ugrás a tartalomra

Piano fest u Subotici

2023.11.28
14:41
2023.11.28
17:11
Forrás
Pannon RTV
U periodu od 1. do 7. decembra u Subotici će u okviru Piano festa biti održano šest koncerata i majstorski kurs koji već godinama beleži veliki uspeh.

Kurs koji će držati pijanisti iz Japana i Izraela odvijaće se u Muzičkoj školi u Subotici od ponedeljka do četvrtka. Kurs je otvoren za javnost i slobodna je poseta. Tokom održavanja festivala biće izvedene solo večeri, koncerti sa dva klavira ili u četiri ruke. Nastupiće umetnici iz šest zemalja.

„Tijana Andrejić – Tenji i Aleksandar Đermanović nastupaju prvi, 1. decembra. Na programu su dela Mocarta i Šuberta. Danijel Gašparović i Nikola Kos iz Hrvatske nastupaju 2. decembra, sviraće dela Šuberta, Debisija, Punaka i Papandopula. Treće večeri, u nedelju, nastupiće voditelji majstorskog kursa Juval Admonj i Tami Kanazava, koji će izvesti muziku Rahmanjinova, Mendelsona i Lista“ kaže Noemi Gereg, umetnička direktorka Udruženja „Electe“.

U Muzičkoj školi u Subotici 4. decembra biće izvedena dela Rahmanjinova za dva klavira, a nastupiće Aleksandar Šinčuk i Vladimir Milošević. Nakon toga, 5. decembra, ponovo u Velikoj većnici Gradske kuće publika može da čuje nastup umetnika Jožefa Baloga iz Mađarske. Na programu su dela Ferenca Lista i Bele Bartoka.

„Čas nam je da ugostimo i da budemo domaćini ovako jednom prestižnom pijanističkom festivalu sa koga će naši nastavnici i naši učenici izaći bogatiji za znanje, iskustvo i poznanstva koja će im sigurno poslužiti u budućnosti“ rekla je Dragana Nikolić, direktorica Muzičke škole u Subotici.

Piano fest organizuju Udruženje „Electe“ i Muzička škola u Subotici. Koncerti u Muzičkoj školi počinju u 19 časova, a u Velikoj većnici Gradske kuće od 20 časova, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

Piano fest
Noemi Gereg
Dragana Nikolić
Muzička škola Subotica

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije