Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Po vakcinu u tržni centar

2021.05.05
17:32
2021.05.05
17:42
Forrás
Pannon RTV
Punkt za vakcinaciju, formiran u novosadskom tržnom centru Promenada, čeka sve one koji žele da se vakcinišu između 10 časova pre podne i 6 sati popodne. Trenutno građani mogu da prime dve vrste vakcina: Sinofarm i Fajzer.
Pannon RTV/Óvári Dániel

Već u prvih sat vremena nakon otvaranja, u tržnom centru Promenada, protiv korona virusa je vakcinisano više od 50 ljudi, a interesovanje je i dalje bilo veliko - napisao je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Bilo je onih koji su tu došli zato jer žive u blizini, i nisu morali da odlaze daleko da bi se vakcinisali, a drugi su jednostavno tu samo prolazili, pa su iskoristili priliku.
„Slučajno sam prolazio i čuo sam da se i ovde može primiti vakcina. Imao sam ranije termin, ali tada nisam mogao da odem, pa sam sada samo ušao ovde i već sam i dobio vakcinu."

Pannon RTV/Óvári Dániel

Ovu priliku je iskoristila i Čila Otoš, saradnica RTV Pannon iz Novog Sada.
„Primila sam vakcinu Fajzer. Nakon četiri meseca sam donela odluku da se vakcinišem, jer sam okružena sa puno ljudi na svom radnom mestu, koji takođe mogu da šire virus. Drugi razlog zašto sam se vakcinisala je da bih mogla putovati. Moj brat živi u Mađarskoj i nisam ga videla godinu dana."

Pannon RTV/Óvári Dániel

Imunizacija u Novom Sadu se odvija dobro - rekao je Dragan Stajić. Tri četvrtine Novosađana starijih od osamdeset i šezdeset odsto starijih od 60 godina već je primilo vakcinu – rekao je član Gradskog veća zadužen za kulturu.
„Kako bismo ih motivisali, i učinili vakcinaciju dostupnijom za radno sposobno stanovništvo, odnosno za starosnu grupu od 20 do 50 godina, pa čak i starije od 50 godina, došli smo na ideju da se u tržnom centru postavi mesto za vakcinaciju, jer je to jedno veoma frekventno mesto."

Pannon RTV/Óvári Dániel

Zbog svog položaja, Promenada može biti lako dostupna lokacija za sve građane - rekao je Boris Stevović, direktor tržnog centra.

„Mi smo, kao društveno odgovorna kompanija, veoma zadovoljni što smo mogli da uspostavimo takvu saradnju sa Domom zdravlja Novi Sad i Gradom Novim Sadom. Kao što vidite, ova prostorija, koja je sada prazna, raspolaže sa svim uslovima koji su potrebni za jednu takvu delatnost."

Pannon RTV/Óvári Dániel

Novosađanima su trenutno na raspolaganju na ovom mestu dostupne vakcine Sinofarm i Fajzera, ali u zavisnosti od interesovanja, biće dostupne i druge vakcine - rekao je dr Veselin Bojat, direktor novosadskog Doma zdravlja.

„Lokalna samouprava prati želje građana, i zato pokušava da građanima približi vakcinaciju. Kao što je to rekao i profesor Stajić, mi smo prvi odlučili da pokrenemo jednu takvu akciju, odnosno da otvorimo punkt za vakcinaciju u tržnom centru. Ali to nije jedini plan lokalne samouprave i novosadskog Doma zdravlja. Kao što ste to mogli da čujete od gradonačelnika, planiramo da pokrenemo i jedan autobus, jedan mobilni punkt za vakcinaciju, koji će prema jednom unapred utvrđenom rasporedu svaki dan biti na drugoj lokaciji."

Pannon RTV/Óvári Dániel

Punkt za vakcinaciju, koji je formiran u tržnom centru, biće otvoren svakog dana od 10 sati pre podne, do 6 časova popodne.

Promenada
Novi Sad
vakcinacija
Dragan Stajić
Boris Stevović
dr. Veselin Bojat

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.