Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Poboljšanje položaja osoba sa umanjenim radnim sposobnostima na tržištu rada

2022.12.02
16:49
2022.12.02
16:56
Forrás
Pannon RTV
Uspešna i dugoročna prisutnost osoba sa umanjenom radnom sposobnošću na tržištu rada i poboljšanje njihovog položaja.

To je bio cilj  IPA projekta „INCIRCLE“ koji su realizovali Centar za pružanje usluga socijalne zaštite opštine Kanjiža i Udruženje za pomoć obolelima od autizma „Duga“ iz Segedina.

Rezultati projekta predstavljeni su u dnevnom boravku ustanove „Fenjbarka“ u Kanjiži.

Ibolja Sakač, koordinatorka projekta: „Glavni cilj ovog projekta je da se što više pomogne osobama sa umanjenom radnom sposobnošću na tržištu rada. Ovaj projekat je to postigao organizovanjem raznih prezentacija, tribina i poslovnih konferencija, te pokretanjem vebšopa i nekoliko komunikacijskih linija putem kojih su informacije bile dostupne."

U programu je učestvovalo 20-ak osoba sa umanjenim radnim sposobnostima.

Čaba Tolnai, direktor, Centar za pružanje usluga socijalne zaštite opštine Kanjiža: „Imam saznanje za dve osobe sa umanjenim radnim sposobnostima koje su već duže vreme zaposlene. Prema mojim saznanjima, oni već imaju ugovor na godinu dana.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Lokalna uprava Kanjiža takođe nastoji da podrži institucije i civilne organizacije koje se bave osobama sa invaliditetom.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža: „Svake godine trošimo više od 20 miliona dinara na rad ove sfere, zajedno s radom nevladinih organizacija i institucija. Uveren sam da će ovaj sistem i dalje dobro da funkcioniše i uveren sam da mogu još malo da prošire vrste usluga koje pružaju, te da ih učine malo dostupnijim svima kojima su potrebne."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Štićenici ustanove „Fenjbarka“ pripremaju svečani program povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom pod nazivom “Sa nama je svet okrugao“, koji će u „Cnesi“ biti predstavljen  u nedelju sa početkom u 16 časova.

tržište rada
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 12:14

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije