Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Počela izgradnja šetališta oko Zobnatičkog jezera

2018-10-09
18:27
Forrás
Pannon RTV
Ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku izvođačima radova, šetalište oko Zobnatičkog jezera moglo bi biti gotovo krajem decembra.

Nakon uređivanja vodnih površina i ozelenjavanja, Zobnatičko jezero se dalje uređuje, započeli su radovi na izgradnji šetališta. Planira se da šetalište koje će u potpunosti da okruži jezero bude gotovo do kraja sledeće godine. Radovi su započeli pre dve nedelje i napreduju predviđenim tempom. Radi desetak radnika, a s obzirom da je okolina jezera proglašena ekološkom zonom, nije dozvoljeno postavljanje asfalta. Šetalite će biti posuto tucanikom od plaže pa do mosta kod Karađorđeva.

Predstavnik izvođača radova Daniel Detki kaže da su završili oko 500 metara, a da je ukupna dužina 5,5 kilometara te da će, ako vremenske okolnosti to dozvole, verovatno do kraja decembra to biti završeno. Plan je da se sledeće godine šetalištem opaše celo jezero u nameri da se stvori popularna turistička zona. Zato žele da prošire i kamping, radovi su već i započeli.

Gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder kaže da je za izgradnju šetališta predviđeno 35,5 miliona dinara, kao i nekoliko miliona za održavanje, dakle košenje, čišćenje i odnošenje otpada. Kišlinder je dodao da će se uređivanjem prostora oko jezera obezbediti nova radna mesta.

Zobnatičko jezero
šetalište

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije