Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Počela je kupališna sezona, ali Tisa je još opasna za kupače

2020.06.27
18:14
Forrás
Pannon RTV
U Senti građani mogu da biraju između više mogućnosti, ali je nadošla Tisa onemogućila korišćenje plaža na otvorenom.

Stručnjaci  upozoravaju da je kupanje u rečnoj vodi sada opasno po život.

Mnogo njih je došlo danas pre podne na senćanski Plavi bazen. Uživaju u svežini vode, jer trenutno u Senti nema drugih mogućnosti za kupanje.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ljubitelji prirodnih voda mogu da biraju između tri plaže, ali zbog visokog vodostaja svi ovi prostori sada su neupotrebljivi. Zbog nadošle vode sada je i rečna struja veoma snažna, možemo govoriti o brzini od pet kilometara na čas. U sadašnjoj situaciji kupanje u Tisi može biti opasno po život – upozoravaju stručnjaci. Najveću opasnost predstavlja plutajuće granje i otpad.

„Postoje opasnosti koje nisu vidljive. Predmeti plove ne samo po površni, već i ispod nivoa vode. Ovde govorimo o dubini od 40 do 50 centimetara, koja se ne vidi golim okom, ali u koje se plivač može zaplesti i iz toga mogu nastati neopozive tragedije" kaže Nandor Baranji, koordinator Spasilačke službe na Tisi.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Koordinator kaže da opasnost predstavljaju i sakriveni podvodni vrtlozi, čija snaga se ne može predvideti, niti im je poznata dubina.

Na osnovu poslednjeg izveštaja Hidrometeorološkog zavoda visina Tise kod Sente iznosi 486 centimetara. Za sutra već predviđaju visinu od preko 500 centimetara, i očekuje se da će narednih dana nastaviti da raste.

Tisa
Senta
kupalište
Nandor Baranji

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.