Ugrás a tartalomra

Počele su prijave za Subotički polumaraton

2024.02.20
16:53
2024.02.21
17:49
Forrás
Pannon RTV
Ova manifestacija je od posebnog značaja i sa turističke tačke gledišta, jer svake godine učesnici ne dolaze samo iz našeg okruženja, već i iz mnogih dalekih zemalja.

Prijave za Subotički polumaraton, koji će biti održan 25.avgusta, već su toku. Ljubitelji trčanja mogu da se takmiče na već uobičajenim distancama od 5, 10 i 21 kilometar. Kao i prethodnih godina, prijave su otvorene i za dečije trke. Svi učesnici dobijaju medalju, na kojoj je ovoga puta prikazana zgrada Gimnazije „Svetozar Marković” iz Subotice. Prijava se može izvršiti na internet stranici www.trka.rs, gde svi zainteresovani mogu pročitati više detalja o samoj manifestaciji.

Aleksandra Orlić, osoba zadužena za odnose sa javnošću, Subotički polumaraton: „Prošle godine smo imali oko 1500 učesnika iz gotova 17 zemalja, pored toga imali smo i oko 700 dece, koji su učestvuvali u tom delu, koji se organizuje upravo za najmlađe i to je ono što je lepota ovog Subotičkog polumaratona, gde osim što se neguje sport i te sportske same aktivnost i sportski duh, imamo i onaj momenat multikulturalnosti i istorije ovog grada. Zato i sama trka nosi naziv „Trčimo kroz istoriju”, to znači da će ovogodišnja ruta Subotičkog Polumaratona biti ista, gde ćete prolaziti pored onih najznačajnijih zdanja u Subotici, koje i odlikuju naš grad, gde će se prikazati i secesija.”

polumaraton
Subotički polumaraton

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.