Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljaninić

Počelo 66. Sterijino pozorje

2021.06.19
12:30
2021.06.19
17:44
Forrás
Pannon RTV
U Novom Sadu je otvoreno 66. Sterijino pozorje-pozorišni festival. Ovogodišnja manifestacija je nazvana "Zlu vremenu, uprkos", signalizirajući na negativne učinke koronavirusa. Ceremonija otvaranja je bila praćena sa velikim interesovanjem.

Svečani program je otvorio umetnik Svetozar Cvetković, nosilac trostruke Sterijine nagrade.

Pannon RTV/Dragan Miljaninić

Prema rečima Dragane Milošević, pokrajinske sekretarke za kulturu, veliko je zadovoljstvo da se konačno pozorišni festival organizuje pod normalnim okolnostima. „Kao što naziv ovogodišnjeg festivala kaže, "Zlu vremenu, uprkos", zapravo govori i dokazuje činjenicu da ovogodišnje 66. Sterijino pozorje napokon može delimično delovati normalnim kapacitetom na koji smo navikli. To znači, da su napokon, stvoreni uslovi da kultura počne živeti."

Pannon RTV/Dragan Miljaninić

Organizatori su vrlo zadovoljni što ove godine uz domaće predstave, mogu biti domaćini i stranih pozorišta i predstava, koja su unapred odabrali izbornici festivala.

Pannon RTV/Dragan Miljaninić

Svečano otvaranje Festivala počinje predstavom pod nazivom "Gospođa ministarka" u izvedbi glumaca SNP-a. Do 26. juna zainteresovani mogu pogledati 15 predstava.

Sterijina pozorje
Novi Sad

Najnovije

14:43

Izložba na kraju sela

U Belom Blatu u nedelju je otvorena nesvakidašnja likovna izložba. Slikarka Valentina Vencel svoje radove izložila je na kraju banatskog sela, među kupama trske.

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.