Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Počinju radovi na fasadi Gradske kuće

2021.09.10
16:44
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
Ovih dana započeće uklanjanje i obezbeđivanje ukrasnih elemenata na fasadi Gradske kuće, ugovor je potpisan sa izvođačem radova – objavljeno je na fejsbuk stranici dr Balinta Pastora.

Predsednik Gradske skupštine Subotice je napisao da je sve ovo realizovano zahvaljujući jučerašnjoj izmeni budžeta, gde je za ovu namenu izdvojeno 2 miliona dinara. Decenijama nije bilo primera da su iz gradskog budžeta dodeljena sredstva za očuvanje fasade ove zgrade koja je simbol Subotice. Veći deo radova će se odvijati u dvorišnom delu Gradske kuće. Pre početka restauratorskih radova potrebno je ukloniti oko 50 ukrasnih elemenata sa fasade i krova, kao i neke kamene ukrasne elemente.

Dr Balint Pastor je napisao da su sadašnji predviđeni radovi od izuzetnog značaja, jer će se na taj način završetkom radova izbeći potreba da se na duže vreme postavlja skela oko Gradske kuće, što bi u velikoj meri naružilo izgled ovog secesijskog zdanja, pa samim tim i izgled čitavog gradskog jezgra, takođe bi postavljanjem skele bio otežan ili potpuno onemogućen rad apoteka ili banaka.

Subotica
Gradska Kuća
dr Balint Pastor

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.