Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Pojačana kontrola u kafićima i restoranima

2020-05-23
19:49
2020-05-24
18:42
Forrás
Pannon RTV
Narednih dana kafići, restorani i druga javna mesta mogu očekivati pojačanu kontrolu zbog poštovanja mera predostrožnosti.

Kafići i restorani u Srbiji ponovo su otvorili svoj vrata 4. maja i od tada su im terase stalno pune. Mnogi se ne pridržavaju mera propisanih za suzbijanje širenja epidemije koronavirusa, zato će se narednih dana pojačano kontrolisati poštovanje mera predostrožnosti.

Tokom našeg snimanja na terenu uočili smo i pozitivne primere. U jednom od novosadskih restorana trude se poštovati sve propise i takođe skreću pažnju gostiju za dezinfekciju ruku i držanja distance.

“Obezbeđujemo sredstva za dezinfekciju ruku i obuće. Svi koji sednu kod nas, dobiju sredstva za dezinfekciju ruke. U toaletima je istaknuta informacija o pravilnom pranju ruku. Radnici u kuhinji i konobari nose maske. Kod nas je sve po propisima”, kaže vlasnik restorana Aleksandar Asimov.

Poštovanje propisa ne kontrolišu samo zdravstveni stručnjaci, nego i inspektori zaposleni u opštinama i ministarstvu. Mnogi od zdravstvenih inspektora su bili na granicama, sad se polako vraćaju i zato se može vršiti više inspekcija u zemlji. Do sada je širom Srbije zabeleženo oko 700 prekršaja.

Jovan Mujić, menadžer kafića: “Posetili su nas dva-tri puta, odmah na dan otvaranja. Ponovo smo počeli raditi 4. maja. Prvi dan su stigli, a zatim dva dna kasnije. Pohvalili su nas, ustanovili da je sve u redu, i tako smo mogli nastaviti rad.”

Osim kafića i restorana, kontrolišu se frizerski i kozmetički saloni. Prema rečima Gorana Stamenkovića, u kozmetičkim salonima se i do sada dešavalo da osobe koje vrše uslugu nisu nosile masku, nisu pravilno upotrebljavale dezinfekciona sredstva ili ih  nisu imali dovoljno. Pomoćnik ministra zdravlja je dodao da je obaveza zaposlenih da skrenu pažnju klijenata na nošenje maske.

kafić
restoran
kontrola
maska

Slične vesti

Najnovije

19:31, Frissítve: 19:40

Subotički festival ukusa

Subotički festival ukusa u cenrtu grada čeka sve zainteresirane tokom cele nedelje. Na manifestaciji, svi zainteresovani mogu da probaju i kupe proizvode malih preduzetnika iz okoline.

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.