Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Pokloni za predškolce u Radanovcu

2019.11.14
18:48
2019.11.14
18:54
Forrás
Pannon RTV
Vrtić u Radanovcu bogatiji za nove razvojne igre i za jedan radni sto.

Donacija je prikupljena u oktobru na humanitarnom berbanskom balu koji su zajednički organizovali Mesna zajednica Radanovac, Savez vojvođanskih Mađara i Umetničko udruženje za negovanje talenata Talentum. Novac je dobila grupa vrtića na mađarskom jeziku.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Vaspitačica u radanovačkom vrtiću je sa velikim zadovoljstvom primila igračke i opremu. Na berbanskom balu, koji je organizovan u oktobru, prikupljeno je  24.200  dinara. Taj novac je dobio lokalni vrtić. Roland Brezovski, predsednik Umetničkog udruženja Talentum, je istakao da je i njegova ćerka išla u taj objekat: „Sviđa mi se kako rade u vrtiću. Smatram da je ova mala zajednica to zaslužila. Treba misliti o svima, a pre svega o deci. Ove igračke i oprema će pomoći rad vaspitačica. Donacija je stigla na pravo mesto i gledaćemo da nastavimo sa ovom praksom. "

Pannon RTV/Huszár Dániel

Zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat se zahvalila građanima koji su prisustvovali na balu i koji su doprineli ostarivanju ovog plemenitog cilja: „To je važno jer je to interes, dobar primer izgradnje i zajedništva jedne zajednice. Nažalost, u poslednje vreme, ovde u Mesnoj zajednici Radanovac to je bilo teško ostvariti."

Zaposleni u vrtiću su na uručivanju poklona istakli da je za njih donacija veliko zadovoljstvo i pomoć.

Subotica
Radanovac
Timea Horvat
Umetničko udruženje za negovanje talenata Talentum
Roland Brezovski

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.