Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

2021.10.27
19:21
2021.10.27
19:27
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.

Jedno od krila druge školske zgrade Osnovne škole „Čeh Karolj" u Adi stoji prazno već tri godine. Konkurisali su za renoviranje iste, u vrednosti od blizu 11 miliona dinara.

Eva Makšo, direktorka Osnovne škole „Čeh Karolj", Ada: „Već je neophodno da se kanalizaciona mreža i sanitarni čvorovi dovedu u red, jer je usled jednog nesrećnog pucanja cevi uništena kanalizaciona mreža, zbog toga se ispod zgrade nalazi jedan krater, čak je i zgrada malo potonula."

Pannon RTV

U jednom delu zgrade Osnovne škole „Petefi brigada" u Kuli prokišnjava krov. Njegovu zamenu Pokrajina podržava sa 4,5 miliona dinara.

Čaba Požar, direktor Osnovne škole „Petefi brigada", Kula: „Sami uslovi u učionici nisu odgovarajući, postavićemo jedan potpuno novi krov na školu, za to smo dobili više od polovine iznosa, dok će drugu polovinu obezbediti lokalna samouprava."

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je drugi put ove godine raspisao konkurs.

Žužana Macko, pokrajinska podsekretarka za obrazovanje: „Napravili smo procenu, i ona je pokazala da, nažalost, u školama u Vojvodini još uvek postoje ustanove u kojima i dalje problem predstavlja stanje toaleta i sanitarnih čvorova, i smatrali smo da sa ovim konkursnim krugom možemo da popravimo tu situaciju."

 

Pannon RTV

Pokrajinska vlada je dodatna sredstva za konkurs obezbedila prilikom rebalansa budžeta u septembru.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade: „Problema još ima, ali mi ćemo nastaviti da i u budžetu za 22-u i sve naredne godine obezbeđujemo sredstva za tu namenu, dakle da uradimo mnogo dobrih i konkretnih stvari sa relativno malo novca, i to je jedan deo posla, koji nas očekuje u ovoj narednoj godini."

Sada je 14 osnovnih škola dobilo 57,6 miliona dinara, a 7 srednjih škola 18,4 miliona dinara.

škola
Ada
Igor Mirović

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.