Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

2021.09.24
12:37
2021.09.24
15:26
Forrás
Pannon RTV
Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Javni konkurs za žensko preduzetništvo se odnosi na subvencionisanje troškova nabavke mašine, opreme i softvera u rasponu od 50.000 dinara do 120.000 dinara. Zainteresovana lica prijavu mogu podneti do 30. septembra.

Drugi javni konkurs se odnosi na manifestacije turističkog tipa koje su već održane ili će se održati do 1.novembra, konkurisanjem se može ostvariti subvencija od 50.000 do 500.000 dinara, a mogu se prijaviti do 1. oktobra.

Osim toga, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je raspisao javni konkurs za turističke organizacije koje je osnovala lokalna samouprava. Juče je raspisan i četvrti javni konkurs koji subvencioniše velike kompanije, ovaj javni konkurs je otvoren do 12. oktobra.

Ilona Pelt, pomoćnica Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam: „Pokrajinski sekretarijat utiče na privredne aktere, javni konkursi su objavljeni u sekretarijatima lokalne samouprave sa ukupnim budžetom od 260 miliona dinara. Ovo je ozbiljan budžet i radi se o nabavci opreme vredne od 4-8 miliona dinara, pa će se ovde razmatrati prijave velikih kompanija."

pokrajina
konkurs
Ilona Pelt

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.