Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Pokreni se – za svoje zdravlje!

2021.05.10
17:17
2021.05.10
17:27
Forrás
Pannon RTV
Povodom Međunarodne nedelje fizičke aktivnosti i Nedelje Crvnog krsta u osnovnoj školi „Jovan Mikić" u Subotici održan je sportski dan. Cilj je bio da se skrene pažnja mladima i deci na važnost fizičkih aktivnosti.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Zbog pridržavanja epidemiološkim merama u ovom programu učestvovali su samo učenici sedmih razreda i njihovi nastavnici. Osnovna škola „Jovan Mikić" već godinama je domaćin ovog programa. Nakon muzičkog zagrevanja, deca su se oprobala u igranju košarke, odbojke i u fudbalu.

Deci je dnevno potrebno minimum sat vremena, a za odrasle najmanje pola sata fizičkih aktivnosti, preporuka je stručnjaka. Osim očuvanja zdravlja, sport ima i mnogo drugih pozitivnih efekata.

„Ne bavim se mnogo sportom, zbog toga mi prija da na časovima fizičkog vaspitanja igramo različite ekipne sportove. Zabavno je biti zajedno sa drugima, meni je to posebno važno u tome, i zbog toga uživam u bavljenju sportom" - kaže Hana Rac, učenica Osnovne škole „Jovan Mikić".

„Fizička aktivnost je važna jer telo treba da održimo zdravim. Pomaže nam da se održimo pokretljivim i daje nam energiju za različite aktivnosti" - kaže Matea Ifković, učenica Osnovne škole „Jovan Mikić"

Pannon RTV/Payeta Maurice

Program je održan uz podršku Crvenog krsta čiji brojni volonteri su povodom Nedelje Crvenog krsta organizovali čitav niz aktivnosti.

„U toku svih ovih dana imamo po pet-šest aktivnosti u toku celog dana. To su razne radionice, dogovorene sa školama, iz oblasti borbe protiv trgovine ljudima, zatim iz zdravstveno preventivnog programa, odgovornog polnog ponašanja, prevencije bolesti zavisnosti, imamo manifestacije vezane za dobrovoljno davalaštvo krvi" - rekao je Zoran Milovanović, saradnik subotičke organizacije Crvenog krsta.

Tokom dana sportskih aktivnosti volonteri subotičkog Crvenog krsta prikazali su i osnove pružanja prve pomoći osobama koje se povrede tokom fizičkih aktivnosti. Programi se nastavljaju do subote. Zainteresovani mogu na Fejsbuk stranici humanitarne organizacije da pronađu detaljne informacije o aktivnostima u narednim danima.

Jovan Mikić
škola
Subotica
sportski dan
Crveni Krst
Međunarodni dan
fizička
aktivnosti

Slične vesti

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.