Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Pomozimo ocu sa četvoro dece

2022.06.27
13:41
2022.06.27
16:42
Forrás
Pannon RTV
U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Žolt Vranka sam othranjuje četvoro svoje dece uzrasta četiri, šest, 10 i 13 godina. Dvoje dece pohađa školu, a dvoje su još mali i otac brine o njima. To je jedan od razloga što ne može da prihvati posao, osim toga ima i ozbiljne zdravstvene probleme.

Pannon RTV/Gál Hermina

„Ne mogu da idem da radim i zbog toga što najmlađe dete ima četiri godine i ne mogu da ga upišem u obdanište bez majčinog potpisa. Treba da sačekam da se okonča brakorazvodna parnica, da dobijem da sam ja staratelj, da mogu sam da upišem dete u obdanište. Zato da mogu da idem da radim."

Pannon RTV/Gál Hermina

Neophodna je i obnova porodične kuće. Otac je do sada sam svojim rukama pokušavao da  uradi neophodne poslove.

„Treba i kuću da popravim. Počeo sam struju, ali mi je nestalo novca. Nemam za to. Hteo sam i prozore da zamenim, ali nemam novca ni za to. Ukoliko neko ima neki korišćeni PVC prozor i to bih prihvatio kako bi mogao da ih zamenim. Nemam novca ni da okrečim kuću. Iznutra, ali i ovde sve je izlupano. Rečju, čitavu kuću bi trebalo okrečiti."

Pannon RTV/Gál Hermina

Porodici su osim toga potrebne i životne namirnice, a prihvatili bi i sredstva za čišćenje i sredstva za ličnu higijenu. Ukoliko neko može da pomogne porodici Vranka, Žolta može da kontaktira na telefonski broj 060/3296649.

deca
pomoć

Slične vesti

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.