Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács László

Pomozimo subotičkoj porodici Urfi!

2018-12-16
18:14
2018-12-16
18:19
Forrás
Pannon RTV
Subotička porodica Urfi podiže šestoro dece u prilično skromnim uslovima. Jedva plaćaju račune, jedini prihod donosi glava porodice.

Porodica Urfi kuću greje na crepanu peć. Dečju sobu samo uveče greju da bi štedeli na ogrevu a u kuhinji uopšte ne mogu ložiti.

Jedina pomoć dolazi iz mesne zajednice, odakle dobijaju kuvanu hranu – rekla je majka Piroška Kočiš i dodala: dolaskom zime potrebna im je odgovarajuća obuća za decu, jer su staru izrasla, ali prihvataju bilo kakvu pomoć od dobrih ljudi. “Samo mogu reći, bilo šta dobijemo, sve je dobrodošlo. Bilo šta da dobijemo prihvatamo sa zahvalnošću.”

U kući gde trenutno žive, ne mogu još dugo ostati. Vlasnici prodaju kuću i porodica Urfi u martu treba da se iseli. S obzirom da nisu do sada plaćali stanarinu, bilo bi od velike pomoći da im neko može obezbediti krov nad glavom. Naravno prihvataju bilo kakvu najmanju pomoć. Za sve koji žele i imaju mogućnost pomoći ovoj porodici, broj majke Piroške Kočiš je 062/173-5369.

Subotica

Najnovije

21:55, Frissítve: 22:05

Vašar zanata u Temerinu

Kako se gasi vatra, kako raditi kao tv novinar? Na ova i slična pitanja su posetioci Vašara zanata u temerinskoj OŠ “Imre Kokai” dobijali odgovore.

Najčitanije

Sudar dva automobila na Majšanskom putu

Na Majšanskom putu desila se saobraćajna nezgoda u kom su se sudarila dva putnička vozila. Prema našim informacijama, u nezgodi nema povređenih ali je materijalna šteta velika.

Svečani doček za Lasla Đerea

Teniser Laslo Đere stigao je kući u Sentu. Sportista je trenutno na 31. mestu na ATP listi, a nedavno je osvojio turnir u Rio de Žaneiru.

Letnje računanje vremena od sledećeg vikenda

Prema prvobitnom predlogu Evropske komisije, kazaljke na satu u EU bi se ove godine pomerale zadnji put. Zbog tehničkih razloga to ipak nije moguće, te je utvrdjen novi datum 2021. godina.