Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács László

Pomozimo subotičkoj porodici Urfi!

2018-12-16
18:14
2018-12-16
18:19
Forrás
Pannon RTV
Subotička porodica Urfi podiže šestoro dece u prilično skromnim uslovima. Jedva plaćaju račune, jedini prihod donosi glava porodice.

Porodica Urfi kuću greje na crepanu peć. Dečju sobu samo uveče greju da bi štedeli na ogrevu a u kuhinji uopšte ne mogu ložiti.

Jedina pomoć dolazi iz mesne zajednice, odakle dobijaju kuvanu hranu – rekla je majka Piroška Kočiš i dodala: dolaskom zime potrebna im je odgovarajuća obuća za decu, jer su staru izrasla, ali prihvataju bilo kakvu pomoć od dobrih ljudi. “Samo mogu reći, bilo šta dobijemo, sve je dobrodošlo. Bilo šta da dobijemo prihvatamo sa zahvalnošću.”

U kući gde trenutno žive, ne mogu još dugo ostati. Vlasnici prodaju kuću i porodica Urfi u martu treba da se iseli. S obzirom da nisu do sada plaćali stanarinu, bilo bi od velike pomoći da im neko može obezbediti krov nad glavom. Naravno prihvataju bilo kakvu najmanju pomoć. Za sve koji žele i imaju mogućnost pomoći ovoj porodici, broj majke Piroške Kočiš je 062/173-5369.

Subotica

Slične vesti

Najnovije

15:49, Frissítve: 16:00

Cveta Tisa!

Oni koji se za vikend upute na Tisu kod Kanjiže mogu da prisustvuju intezivnom plesu rečnog insekta.
13:43

Čantavir bez struje

Više od 12 časova je u prekidu snabdevanje dela Čantavira električnom energijom jer je zbog jučerašnje oluje nastavo kvar na više dalekovoda.

Najčitanije

Pokloni za trojke na Paliću

Tivadar Bunford posetio je danas trojke, a predsednik Skupštine grada u posetu bebama na Paliću nije otišao praznih ruku.