Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ponovio se srednjoškolski centar u Kanjiži

2019-10-08
19:46
Forrás
Pannon RTV
Robert Otot posetio srednjoškolski centar „Jožef Besedeš" koji podržava i pokrajina i lokalna samouprava Kanjiže.

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Robert Otot posetio je poljoprivredno-tehnički srednjoškolski centar „Jožef Besedeš" u Kanjiži. Ova ustanova se u poslednje tri godine obogatila za opremu ukupne vrednosti 4,5 miliona dinara. Otot je pogledao priključne mašine za ratarstvo koje se koriste u obrazovanju, kao i druge pokrajinske investicije. Školu pohađa oko 120 učenika na smerovima za ratarstvo i stočarstvo. Direktor Zoltan Šarnjai kaže da jedan deo dobijenih sredstava služi za obrazovanje, a drugi za proizvodnju. Radi se o sejačicama, mašinama za pripremu zemljišta, tanjiračama, valjkovima i prskalicama.

Zamenik pokrajinskog sekretara Robert Otot istakao je da je jako važno da učenici nauče da koriste savremenu tehniku, jer kada izađu u život važno je da umeju da ih koriste, da poseduju to znanje. Dodao je da je sekretarijat ove godine izdvojio 20 miliona dinara za podršku poljoprivrednim stručnim školama.

Opština Kanjiža takođe pomaže radu škole, tako što bez nadoknade daje zemljište čime škola godišnje uštedi oko 15 hiljada evra. Stručni saradnjik opštine Kanjiža zadužen za poljoprivredu Valeria Salkai Nemeš kaže da je zakon propisao da maksimalna površina iznosi 100 hektara, a da najnoviji ugovor glasi na 95 hektara.

Kanjiža
Robert Otot
Zoltan Šarnjai

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije