Ugrás a tartalomra

Ponovo duge kolone na graničnim prelazima

2023.08.19
15:37
2023.08.19
17:16
Forrás
Pannon RTV
Duge kolone automobila formirane su na graničnim prelazima u pravcu Mađarske i putnici na prelazima Horgoš – Reske na autoputu i Horgoš 2 – Reske 2, Kelebija – Tompa ili Bački Vinogradi – Ašothalom treba da računaju na višesatna čekanja.

Već od ranih jutarnjih časova formirane su kolone automobila na graničnim prelazima. Važna informacija je da još ovog vikenda granični prelaz Horgoš 2 – Reske 2, na magistralnom putu radi 24 časa.

Dugi redovi, nestrpljenje, nervozni ljudi i višesatna čekanja – to je ono što su iskusili oni koji su u prepodnevnim časovima krenuli u pravcu Mađarske. Nadležni upozoravaju putnike da zbog sezone godišnjih odmora, letovanja, zbog vikenda, ali praznika Sent Ištvana u oba pravca mogu da se očekuju velike gužve na graničnim prelazima, zbog toga im savetuju da odaberu manje frekventne prelaze kao što je Rastina - Bačsentđerđ, Bački Breg – Hercegsanto, Đala – Tisasiget i Bajmok – Bačalmaš, ali i da ukoliko ne moraju ni ne kreću na put.

Satima čekaju na vrelom suncu oni koji su u subotu krenuli ka Mađarskoj, dok se na ulazu u Srbiju čeka uglavnom oko pola sata. Najveća gužva tokom dana nastala je na graničnom prelazu Horgoš – Reske na autoputu, kao i na graničnim prelazima na magistralnim putevima.

„ Iz Zaječara, već četiri sata.

- Gde putujete?

- U Vupertal, u Nemačkoj ”- kaže Luka Matijević.

Od malih graničnih prelaza najviše njih odlučilo se za prelaz prema Ašothalomu, tamo je situacija bila za nijansu bolja.

Nenad Sokić je sa porodicom iz Sremskih Karlovaca krenuo u Morahalom.

„Putujemo u banju Morahalom i čekamo evo već dva sata, tako da strpljenje samo, nema nikakvih problema.”

Zorica Miškolci kaže: „Mislim da smo već davno bili, ali ovde u Bačkim Vinogradima nije toliko velika gužva, ja mislim na Kelebiji, na Horgošu je veća, tako da za sada, s obzirom da je subota, mislim da nije strašno.”

Na graničnom prelazu Horgoš 2 – Reske 2 putnici su čekali u koloni dugoj kilometar, kilometar i po.

„ Obično idem tamo-amo, ali sada je ekstremna situacija, čekamo već od jutros od 8 sati.

- Šta mislite, koliko ćete još čekati, odnosno kada ćete preći?

- Mislim da još oko sat vremena“ - kaže Krištof Žoldoš.

Na graničnim prelazima situacija se menja iz časa u čas, zbog toga je pre polaska dobro informisati se na zvaničnoj internet stranici Auto-moto društva Srbije, na stranici police.hu, ili posredstvom mobilne aplikacije BorderWatcher.

kolone
granica
granični prelaz
Horgoš
Reske
Kelebija
Tompa
Bački Vinogradi
Ašothalom

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.