Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ponovo informatička obuka za penzionere

2019-01-18
20:44
2019-01-18
20:53
Forrás
Pannon RTV
Po drugi put se organizuje obuka „Bake i deke onlajn" za starije sugrađane u subotičkoj kući VM4K.

Informatička obuka traje šest sedmica. Učesnici se sastaju jednom nedeljno, petkom, kako bi savladali novu veštinu.
„Zamišljeno je tako da bake i deke naučimo da koriste kompjutere i da komuniciraju posredstvom računara. Na današnjem susretu prvi korak je da se usvoje prva osnovna znanja o računaru, da bi se već naredne nedelje upoznali sa internetom. Osnovni je cilj da oni nauče da komuniciraju sa rodbinom i prijateljima koji žive bliže ili dalje od njih. Pod tim mislim na pisanje pisama, korišćenje društvenih mreža, a osim toga  i prikupljanje informacija na internetu".

VM4K
obuka
informatika

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.