Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ponovo mogu da se takmiče mladi senćanski kajakaši

2020-09-21
22:09
Forrás
Pannon RTV
Zbog epidemije mladi iz Kajakaškog kluba „Tisin cvet" u Senti nisu mogli da učestvuju na planiram takmičenjima, ali je smirivanje krive zaražavanja sada dozvolilo da ponovo oprobaju snage.

Kajakaška sezona počinje u aprilu, ali ove godine sportisti Kajakaškog kluba „Tisin cvet" mogli su da učestvuju samo na kanjiškoj regati. Kajakašima je teško pao period u kojem  nije bilo takmičenja. Njihovi treneri vodili su računa o tome da takmičare održe u onoj kondiciji koja bi im dozvolila da za nekoliko sedmica budu u takmičarskoj formi.

Sada sportisti ponovo mogu da se isprobaju na takmičenjima. Eva Barta, jedna od trofejnih sportista u klubu upravo se sprema za nadmetanje za vikend: „Treniramo ovde kući na Tisi, bili smo nedelju dana u Beogradu u kajakaškom kampu, kako bi vežbali na višesedu. Ovo nam je poslednja nedelja i verujem da sam pripremljena. S nestrpljenjem očekujem takmičenje."

Članovi kluba iza sebe već imaju nekoliko takmičenja. Prvo je bilo prvenstvo na državnom i vojvođanskom nivou u mini kajaku. Najmlađi su uspešno učestvovali na  oba takmičenja. Nakon toga, i stariji uzrasti su se isprobali na nivou države i Vojvodine.

„Klub je ostvario istorijski uspeh  na velikom državnom prvenstvu, jer smo prikupili 16 medalja za dva dana. Pri tome, takmičenje nije bilo slabo, svi su tamo bili, jer su napokon mogli da učestvuju u takmičenju. Tako su mogli da uđu u niz, jer nakon vojvođanskog prvenstva, održano je i državno" kaže Čaba Feher, trener Kajakaškog kluba „Tisin cvet" iz Sente.

U Segedinu se za vikend organizuje svetski kup na kojem će učestvovati dvoje takmičara iz kluba, Eva Barta i Marko Subotić.

kajak
kajakaši
takmičenja
epidemija
korona virus
Senta

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.

Rekordan broj zaraženih od korone u Srbiji

U poslednja 24 časa potvređena su 1.053 nova slučaja zaraze kod 9.430 testiranih. Od posledica zaraze preminulo je pet osoba, i do sada je od korone ukupno preminulo 798 pacijenata.