Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Porodica Vidak živi bez struje

2019-10-21
19:03
Forrás
Pannon RTV
Ištvan Vidak iz Bačke Topole živi u kući bez struje. Troje dece i suprugu izdržava od socijalne pomoći.

Vidak tvrdi da u kući, u koju su se uselili već nije bilo struje zbog dugovanja. Deo duga su isplatili ali i dalje nemaju struju.

Najmlađi član porodice ima samo pet meseci. Poed njega imaju još dva sina od dve i tri godine. Petočlana porodica živi od socijalne pomoći koja iznosi 15 hiljada dinara. Ištvan kaže da ne zna kome da se obrati u vezi struje.

Ištvan Vidak: „Ne želim da se žalim, koliko možemo, toliko ... Ne gladujemo, ne radi se o tome. Jednostavno ne mogu da rešim problem sa strujom, a malom je potrebno zagrejati mleko. Treba nam i frižider da bismo mogli da hladimo, da ne bacamo i ovo malo hrane što imamo. Ne možemo da koristimo mašinu za veš, moramo da peremo na ruke, i takve stvari."

Ištvan Vidak kaže da im ne treba finansijska pomoć. Obratili su se javnosti, ne bi li im neko pomogao da opet imaju struju u kući.

Bačka Topola

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.