Ugrás a tartalomra
eagrar.gov.rs

Portal eAgrar neophodan!

2023.03.29
13:47
2023.03.29
16:42
Forrás
Panon RTV
Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.

Ministarstvo poljoprivrede je i službeno objavilo rok za podnošenje zahteva za subvencije po hektaru i druge naknade. Podnošenje zahteva za subvenciju po hektaru je moguće putem portala eAgrar do 15. maja.

Poljoprivrednici putem portala eAgrar mogu da obavljaju neophodne poslove za funkcionisanje svog poljoprivrednog gazdinstva, kao i za konkurisanje za razne subvencije. Robert Kiš iz Kanjiže je već obnovio status svog poljoprivrednog gazdinstva u elektronskom registru. Smatra da ova nova metoda ne olakšava svakodnevni život proizvođača. “Neće biti jednostavnije, a možda ni komplikovanije. Ja još i nekako rešim status svog gazdinstva na ovaj način, ali ne vidim da to u toj meri olakšava stvari kako je ministarstvo najavljivalo, ni ova elektronska prijava nije tako uređena da bi bila do te mere jednostavna ili transparentna."

U Kanjiži ispred kancelarije za poljoprivrednike i dalje je dugačak red. Ilona Jo iz Doline već drugi dan stoji u redu kako bi registrovala svoje poljoprivredno gazdinstvo. “Lična karta mi je isticala za mesec dana, pa sam morala prvo da podnesem zahtev za izdavanje nove lične karte, trebalo je dve nedelje dok mi nisu izdali novu ličnu kartu, čekala sam tamo sat i po, platila sam taksu, pa sam došla ovde, čekam u redu ovde. Danas je drugi dan kako čekam."

U opštini Kanjiža nekoliko kancelarija mesnih zajednica pomažu proizvođačima, dok u Gradskoj kući pet ljudi radi na obnovi statusa poljoprivrednih gazdinstava. Eva Skutera, službenica kancelarije seoskog domaćina u Kanjiži, je istakla kako je prijavljivanje za važne oblike subvencija za proizvođače predviđen rok. „Zahtevi za subvencije po hektaru se mogu podneti do 15. maja, putem portala eAgrar, a predviđen rok za početak je 3. april. Od 3. aprila je planiran i početak prijave za premiju za mleko koja će trajati do 15. aprila, odnosno oko dve nedelje."

Ove godine se takođe može podneti zahtev za subvenciju koje sleduje za krave za uzgoj teladi. Rok za podnošenje zahteva za ovaj vid subvencije je između 10. aprila i 10. maja. Podnošenje zahteva za subvenciju za tov stoke koja je predata klanicama počinje 20. aprila i traje do 10. maja. Pčelari mogu da ostvare i uobičajene subvencije, za koje počinje rok za podnošenje od 1. maja i traje do 20. maja.

eAgrar
poljoprivreda

Najnovije

15:27, Frissítve: 17:13

Svetski dan bez duvana

Dnevno od raka pluća u Srbiji umire 13 ljudi, a 90 odsto njih su pušači. Danas se obeležava Svetski dan bez duvana. Srbija se po broju pušača nalazi na petom mestu u Evropi.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.