Ugrás a tartalomra

Poskupelo ogrevno drvo u srednjem Banatu

2018.08.16
18:26
2018.08.17
16:41
Forrás
Pannon RTV
Sve je više kupaca ogrevnog drva i uglja, a potrošači u srednjem Banatu drva plaćaju 200 dinara skuplje nego prošle godine, dok se uglju nije menjala cena.

U Zrenjaninu i okolini drvare najviše nude ogrevno drvo iz Srbije, a kupaca ima i za nešto kvalitetnije vrste uglja. Većina stanovnika na vreme želi da obezbedi ogrev za zimu.

„Kući imam kazan, sa tim ložim, treba mi još pet tona uz ono što imam kući. Obično posečem i voćke koje su za vađenje, i to je dovoljno. Plaćam gotovinom, jer sada ću kupiti tri tone, sledeće sedmice ću doći po drva, a na proleće ću kupiti još dve tone, i tako rasporedim na dva plaćanja godišnje" kaže Ištvan Sabo iz Zrenjanina.

Angelika Danikov Nenadić iz Zrenjanina došla je u drvaru da pogleda sečeni bagrem jer je vreme da naruči ogrevno drvo. Obično kupuje 10 kubnih metara, za početak će uzeti polovinu te količine. Godišnje za ogrev troši oko 60 hiljada dinara.

U odnosu na prošlu godinu, cena ogrevnog drveta je nešto viša, dok se cena uglja nije menjala, i u zavisnosti od kvaliteta staje od 14 do osam hiljada dinara po toni.

Klara Tošić, trgovkinja nabraja: kubni metar bukovine je 5.900 dinara, odnosno 6.200 ako je isečena. Bagrem je 5.700 dinara, a sečen 6.000. Palete se prodaju za 12,5 hiljada dinara zajedno sa transportom u Zrenjaninu i okolini. Cene drva su za 200 dinara skuplje nego prošle godine, kaže.

U Vojvodini najviše potrošača zemnog gasa ima u srednjem Banatu, gde gas troši 22 hiljade domaćinstava, ali su zbog visoke cene prethodnih godina mnogi prešli na grejanje jeftinijim ogrevom, drvima i ugljem.

poskupelo
Bánát
ogrevno
drvo

Slične vesti

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije