Ugrás a tartalomra
pixabay/geralt

Povodom Dana mađarskog vojvođanskog filma projekcije na šest lokacija

2019-10-06
16:32
Forrás
RTV Pannon
Projekcijom kratkih, kratkih igranih i dokumentarnih filmova 13. oktobra se obeležava ovogodišnji Dan mađarskog vojvođanskog filma.

Šest najnovijih vojvođanskih filmova biće prikazano od 10. do 14. oktobra u Somboru, Bačkoj Topoli, Kanjiži, Senti, Novom Sadu i Subotici. Zainteresovani gledaoci mogu pogledati kratki film “Video sam” od Zoltana Bičkeija, dokumentarni film “Brigada – istorija vojvođanske brigade Petefi” i film “Otac spasitelj” autora Ferenca Lavroa. Kratki igrani film “Znaš kakav je?” Sonje Loboda, kratki film “Raskid” Akoša Njarija i  dokumentarni film “Tisin cvet” Jenea Apcija ml. takođe učestvuje u programu.

13. oktobar je Dan mađarskog vojvođanskog filma, naime Šandor Lifkai je na ovaj dan 1910-e otvorio prvi bioskop u Subotici.

dan vojvođanskog mađarskog filma
Vojvodina
film
projekcije

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.