Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Predstava „Kad te Bog ritne u stomak" debituje u Novosadskom pozorištu

2022.06.07
17:59
2022.06.07
19:11
Forrás
Pannon RTV
U sredu, 8. juna, u Novosadskom pozorištu biće održana premijera predstave „Kad te Bog ritne u stomak". Predstavu je na scenu postavio Andraš Urban, prema romanu Ildiko Lovaš. Predstava je deo serije programa „Evropska prestonica kulture 2022".

Predstava je koprodukcija glumačkih ansambala Novosadskog pozorišta i Pozorišta „Deže Kostolanji" iz Subotice.

Andraš Urban, reditelj: „Mislim da je sve vreme bila užasno kreativna atmosfera, puna ljubavi. To je štivo koje se teško vari. „Kad te Bog ritne u stomak" - već i sam naslov govori o tome sa čime se čovek suočava. Mi smo to protumačili kao onu tačku, kada se osoba nađe u takvoj situaciji prepoznavanja, koja određuje njegovu sudbinu."

Roman predstavlja jednu rekonstrukciju, koja želi da izvuče Gezu Čata, njegovu suprugu i ćerku iz sveta uopštenih stvari, rekla je spisateljica Ildiko Lovaš, dobitnica nagrade „Jožef Atila".

„U poređenju sa tim, pozorišna predstava nije rekonstrukcija. Pozorišna predstava je jedna vrsta interpretacije romana, potpuno slobodna interpretacija reditelja Andraša Urbana i glumaca. Dakle, tim koji je kreirao ovu predstavu, za koju mislim da je zahvaljujući Korneliji Goli, u potpunosti zadržala vrednosti samog romana, ne može biti izostavljen iz ovoga."

Predstava će premijerno biti izvedena u Subotici nedelju dana kasnije, 15. juna, u Pozorištu „Deže Kostolanji".

Novi Sad
predstava
Ildiko Lovaš
Andraš Urban

Najnovije

13:00, Frissítve: 16:14

Biće prevremenih izbora, još se ne zna kada

Prevremeni parlamentarni izbori, povećanje penzija i plata, jeftiniji hleb – između ostalog i o tome je govorio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije u sredu uveče, na konferenciji za medije koju je održao zajedno sa premijerkom Anom Brnabić.

Najčitanije

Berba lavande u punom jeku u Bačkoj Topoli

Na plantaži koju održava Dom kulture, lekovita lavanda je u punom cvatu, ljubitelji lavande su radnim danom u poslepodnevnim časovima dobrodošli u berbu, pored toga ceo jun mesec cvetanje lavande prate vašari rukotvorina i koncerti.

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.