Ugrás a tartalomra

Preminuo legendarni glumac Rajan O’Nil

2023.12.09
08:57
Forrás
Szerbiai RTV
Zvezda serije „Gradić Pejton“ i filma „Ljubavna priča“, slavni američki glumac Rajan O’Nil, preminuo je u 83. godini.

Vest o smrti slavnog glumca potvrdio je njegov sin Patrik na Instagramu.

„Ovo je najteža stvar koju sam ikada imao da kažem, ali idemo. Moj tata je danas mirno preminuo, sa svojim timom koji ga voli, koji ga je podržavao i voleo kao i on nas", napisao je Patrik.

Tokom svoje bogate glumačke karijere Rajan O’Nil ostvario je 54 uloge u filmovima i serijama.

Veliku popularnost stekao je 1964. godine ulogom Rodnija Haringtona u Ej-Bi-Sijevoj večernjoj sapunici Gradić Pejton. Serija je bila veoma gledana i podstakla je O’Nilovu karijeru.

Ostvario je velike uloge i na filmskom platnu, a jedna od najistaknutijih je film Ljubavna priča iz 1970. godine, za koju je dobio nominacije za Oskara i Zlatni globus za najboljeg glumca.

Ostaće upamćen i po ulogama u filmovima Pitera Bogdanoviča: Što te tata pušta samu (1972) i Mesec od papira (1973), ali i filmu Stenlija Kubrika Beri Lindon (1975).

Pre nego što je započeo glumačku karijeru bavio se boksom.

O'Nilu je 2001. godine dijagnostikovana hronična leukemija, a rak prostate 2012. godine.

Bio je otac četvoro dece.

glumac

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije