Ugrás a tartalomra
Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület

Presa za baliranje se lako može zapaliti – neophodno je redovno održavanje

2021.08.19
14:36
2021.08.19
16:52
Forrás
Pannon RTV
Tokom poljoprivrednih radova se, nažalost, mogu pojaviti i požari. Da bi sprečili eventualne požare, održavanje poljoprivrednih mašina zahteva posebnu pažnju.

Često se mogu čuti tako nesrećni slučajevi požara, koji se javljaju tokom periodičnih poljoprivrednih radova. U julu se u Utrinama tokom radova zapalila jedna presa za baliranje. Samo zahvaljujući prisebnosti vozača, koji je mašinu odkačio sa traktora, vatra se nije proširila, ali je materijalna šteta i ovako značajna.

Ištvan Mačar, potpredsednik, Dobrovoljno vatrogasno društvo Utrine: „Prvo na šta treba obratiti pažnju u ovakvim slučajevima, jested a sačuvate mirnoću, nemojte ni slučajno paničiti i treba da obratite pažnju na ono što prvo treba da uradite, kako bi ugasili vatru. Prva i najvažnija stvar je aparata za gašenje požara, aparat za gašenje prahom."

Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület

Prema rečima mehaničara poljoprivrednih mašina Čabe Mikloša, ovi požari se uglavnom mogu sprečiti sa svakodnevnim stručnim i rutinskim održavanjem mašina tokom poljoprivrednih radova. To podrazumeva čišćenje rešetki hladnjaka, održavanje područja oko motora suvim, podmazivanje delova, ali čak i nakon završetka radova na njivama, posebnu pažnju treba posvetiti „uzimljavanju" poljoprivrednih mašina i priključnih uređaja.

„Veoma je važno da očistimo našu mašinu. Ne morate je prati, ja obično savetujem da je izduvate kompresovanim vazduhom, na taj način uklanjamo ostatke stabljika, štetočine i glodari neće oštetiti kablove. Druga stvar je da mašine ostavimo bez struje, ako za to postoji način, ne predstavlja problem ako isključimo napajanje prekidačem za uzemljenje, ili izvadimo akumulator iz mašine."

Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület

Ovaj stručnjak je dodao da su mašine sa sopstvenim izvorom napajanja, kao što su traktor ili kombajn, najviše ugroženi od pojave požara.

presa
baliranje
vatra
održavanje

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.