Ugrás a tartalomra

Prijem za uspešne rvače u Kanjiži

2023.05.11
12:38
2023.05.11
16:45
Forrás
Pannon RTV
Polaznici Vojvođanske rvačke akademije osvojili su osam medalja na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u Grčkoj. Mlade rvače su u sredu popodne pozdravili na svečanom prijemu koji je organizovan na Vojvođanskoj rvačkoj akademiji u Kanjiži.

Polaznici akademije u Kanjiži, koji su učestvovali na Balkanskom prvenstvu, dočekani su buketima cveća i prigodnim poklonima. Petnaestogodišnja Ivana Gajić vratila se kući iz Grčke sa zlatnom medaljom: „Bili smo na Balkanskom u Grčkoj, imala sam tri borbe. Prvo sam rvala sa Bugarkom, treću sa Moldavkom, i drugu sa Hrvaticom.”

Iringo Đeri je na takmičenju u Gračkoj uspela da stane na drugi stepenik pobedničkog postolja: „Učestvovala sa u kategoriji do 73 kilograma, jedan uzrast više, i nisam mislila da ću osvojiti medalju. Žreb je bio povoljan.”

Na Balkanskom prvenstvu mladi rvači iz Srbije osvojili su ukupno 15 medalja, od kojih su osam osvojili polaznici akademije.

Zoltan Balint, izvršni direktor Vojvođanske rvačke akademije, Kanjiža: „Mislim da ovaj rezultat u potpunosti ispunjava naša očekivanja, jer su deca osvojila osam medalja, od kojih su dve bile zlatne, dve srebrne i četiri bronzane. Ono što nam pričinjava posebno zadovoljstvo jeste činjenica da su medalje osvojila četiri dečaka i četiri devojčice. To znači da smo doneli pravu odluku kada smo u naš program uvrstili i žensko rvanje.”

Polaznike akademije narednih meseci očekuje šest ozbiljnih međunarodnih takmičenja.

rvači
Rvačka akademija
Kanjiža
Vojvođanska rvačka akademija
Zoltan Balint

Najnovije

15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.