Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Privatizacija senćanskih državnih apoteka

2021.05.31
14:41
2021.05.31
18:56
Forrás
Pannon RTV
Uskoro će prostorije apoteke u Senti, Tornjošu i Gornjem Bregu biti date u zakup kako bi apoteke nastavile da rade u privatnim rukama.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/korábbi felvétel

Na vanrednoj sednici skupštine opštine Senta doneta je odluka o tome da se sa 31. majom okonča rad državne apoteke u Senti. Skupština opštine je još prošle godine donela odluku da se pokrene njen stečaj i davanje u zakup zbog nelikvidnosti. Na sednici je rečeno da se odbornici nadaju da će se nakon davanja u zakup apoteke u Senti, Tornjošu i Gornjem Bregu rešiti ovaj problem.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Član opštinskog veća zadužen za privredu i turizam Sebastian Stantić je izjavio da su bili rukovođeni sa tri cilja: "Prvi cilj je bio da se obezbedi snabdevanje lekovima u delovima opštine u kojima to inače nije slučaj putem privatnih apoteka. Nadalje, da se prava zaposlenih u apotekama što manje krše, kao i da oni dobiju sigurna radna mesta kasnije kod novog zakupca, te da se budžetu i zbog nelikvidnosti ne nanose dalje štete. Nakon današnjeg usvajanja odluke skupštine opštine možemo da pokrenemo konkurs na koji će moći da se jave apoteke koje žele da rade u apotekama u Senti, Gornjem Bregu i Tornjošu, koje će biti izdate u zakup u okviru ovog procesa" - rekao je Sebastian Stantić.

Senta
apoteka
privatizacija
Sebastian Stantić
Tornjoš
Gornji Breg

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.