Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Proslava posvećenja crkve u Čantaviru

2019-11-10
22:11
2019-11-10
22:18
Forrás
Pannon RTV
Crkva Svetog Antuna Padovanskog u Čantaviru slavi 90-godišnjicu posvećenja.

Meštani su za ovaj poseban dan pripremili svečanu akademiju. Veličanstvenost događaja povećala je kopija Svete krune, koju je Svetska federacija reda vitezova 1956-e donela u Čantavir.

Rimokatolička crkva Sveti Antun Padovanski se do početka svečanog programa napunila do zadnjeg mesta. Borbala Francia je čak iz Temerina doputovala u Čantavir da prisustvuje svečanosti. Prizor krune ju je dotakao: “Kad su pevali himnu, čak sam zaplakala. Bilo je jako dirljivo i svideo mi se ceo program. Svaka čast i skidam kapu pred Čantavircima.”

Žitelji Čantavira pripremili su nesvakidašnji nastup za goste. Vernicima su izveli stihove, pesme i instrumentale, koje su hor i učenici osnovne škole pripremili za ovu proslavu.

“Mogu reći da je bilo veoma uzbudljivo prisustvovati tako lepom program. To nije tradicionalna misa, više je memorijal, jer kako znamo, naša crkva slavi 90. rođendan“ rekao je Balaž Pletikosić.

U crkvi Svetog Antuna Padovanskog upriličena je izložba slika, fotografija i crteža, koja je otvorena naredne tri nedelje.

Čantavir
crkva
Svati Antun Padovanski

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.