Ugrás a tartalomra
20 éves a DKMT Eurorégió
Pannon RTV

Proslava zemalja Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa

2017-11-21
18:45
2017-11-21
18:51
20 godina Evroregije DKMT, tri države: saradnja Srbije, Mađarske i Rumunije – proslava predstavnika tri regije na današnjoj svečanoj sednici u vojvođanskom parlamentu.

Povodom proslave 20. godišnjice od osnivanja evropske regije DKMT danas su predstavnici lokalnih samouprava, okruga, pokrajina, civilne organizacije i predstavnici regija sve tri države učestvovali na svečanoj sednici u zgradi vojvođanskog parlamenta. Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade: “Evroregija Dunav - Kriš - Moriš – Tisa je ispunila svoju misiju, preko mnogih zajedničkih projekata uspeli smo se bolje upoznati, pospešiti međusobnu saradnju i preko konkretnih projekata produbiti saradnju.”

Potpredsednica Skupštine Čongrad u Mađarskoj Ana Mađar podsetila je na međusobnu zavisnost zemalja u regionu. “Bila je potrebna velika hrabrost pre 20 godina, da se pokrene ova inicijativa, osnivači nisu ni slutili da ćemo posle 20 godina slaviti, ali pokazalo se da je ovaj region u međusobnoj zavisnosti.”

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je rekao da je Vojvodina od početka bio motor Evroregije DKMT, tako će biti i u budućnosti. Na svečanoj sednici su dodeljene spomen plakete svima koji su doprineli uspehu ostvarenih projekata unutar Evroregije DKMT i razvoju saradnje među državama i regiona.

 

proslava
Evroregija Dunav-Kriš-Moriš-Tisa

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije