Ugrás a tartalomra

Protekle nedelje mađarska policija uhvatila najmanje migranata u ovoj godini

2023.11.13
08:18
2023.11.13
08:24
Forrás
Pannon RTV
Policija je od petka do nedelje preduzela mere protiv četrnaest osoba koje su nezakonito prešle granicu – saopštila je Glavna državna policijska kapetanija.

Prema zvaničnoj statistici, koja se može videti na internet stranici policije, pripadnici policije su u petak priveli deset, a u nedelju četiri stranaca, koji su ilegalno boravili na teritoriji te zemlje, a kasnije su ih sproveli kroz privremenu ogradu postavljenu na granici između Srbije i Mađarske.

U protekloj nedelji je na teritoriji Mađarske uhvaćen i vraćen preko granice najmanji broj migranata u ovoj godini – ukupno 42 osobe. Nedelju dana pre toga – od 30. oktobra do 5. novembra – uhvaćeno je 58 lica. Osim toga, prošle nedelje je u unutrašnjosti zemlje uhvaćena jedna osoba koja je takođe nezakonito prešla granicu, i protiv koje je pokrenut imigracioni postupak. Protiv jednog osumnjičenog za krijumčarenje ljudima pokrenut je prekršajni postupak - navodi se u policijskom izveštaju.

Mađarska
policija
migrant

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije