Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Protest poljoprivrednika u više gradova

2022.08.09
16:15
2022.08.09
17:32
Forrás
Pannon RTV
Nezadovoljni poljoprivredni proizvođači protestvuju u više mesta u Srbiji, uključujući i centar Novog Sada.

Poljoprivrednici su se danas dovezli svojim traktorima isperd Banovine u Novom Sadu. Poljoprivrednici su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog niskih otkupnih cena, te visokih cena goriva i đubriva. Prema njihovom zahtevu, cena suncokreta trebala bi da bude 700 evra po toni.

Pannon RTV/Juhász Géza

Poljoprivrednici protestvuju i u blizini Batajnice. Jedan od njih je rekao da će resornom ministarstvu dati rok od 48 sati da reši njihove zahteve, inače se mogu očekivati ​​drastičnije mere, dodao je jedan nezadovoljni poljoprivrednik.

Pannon RTV/Juhász Géza

U Novi Sad je popodne oko 16 časova stigao i Branislav Nedimović kako bi pregovarao s poljoprivrednicima. Ministar poljoprivrede, između ostalog, je rekao da poljoprivrednici tokom žetve mogu da dobiju regresirano gorivo na benzinskim pumpama. Poljoprivrednici su izjavili da žele konkretne korake, a ne predizborna obećanja.

protest
poljoprivreda
traktor

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.