Ugrás a tartalomra

Prva pobeda Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre

2023.10.01
08:41
Forrás
RTS
Odbojkaši Srbije upisali su prvu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Tokiju, savladavši Tunis sa 3:0 u setovima (25:21, 25:16, 25:21).

Odličan povratak posle poraza or Turske

Potcenjivački stav iz susreta sa Turcima kod Orlova ovoga puta nije bio prisutan. Maksimalna partija protiv Tunisa za ubedljivu pobedu.

Rivali Srbije su imali primećeniju prednost jedino na startu meča od 5:2. Ivović je blistao u prvom setu sa tri bloka. Na njega se nadovezao razigrani Dražen Luburić u nastavku meča.

Tunis je pružio najduži otpor u trećem setu, održavajući poen zaostatka, uz nekoliko izjednačenjana do same sredine seta. Luburić sa dva vezana poena diže Srbiju na 17:15, pa se nadovezuje as Todorovića.

Dražen Luburić je prednjačio kod Srbije sa 18 poena, pratio ga je Pavle Perić sa 14, dok je Marko Ivović nakupio 12 poena. Valja naglasiti da standardni nosioci Marko Podraščanin, Aleksandar Atanasijević i Uroš Kovačević nisu danas ulazili u igru.

Naredni rival izabranicima Igora Kolakovića je još jedna afrička selekcija, Egipat, 3. oktobra od 6 časova po našem vremenu.

olimpijske igre
kvalifikacija
Srbija

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.