Ugrás a tartalomra

Radovi na izgradnji puteva u Senti

2024.02.26
17:05
2024.02.26
17:41
Forrás
Pannon RTV
Narednih meseci će, zahvaljujući pokrajinskoj podršci, biti asfaltirano još sedam ulica. Građani su zadovoljni zbog ovih investicija.

U Senti će biti asfaltirane ulice Radnička, Zelena, Morica Žigmonda i Petra Gorčića u punoj dužini, kao i jedan deo Nemanjine ulice.

Meštani su zadovoljni ovim investicijama.

Ištvan Kereši: „Ovde živim od rođenja, sa manjim-većim prekidima. U početku je to bila jedna zemljana ulica, pa je u određenim vremenskim uslovima bilo dosta blata, ali kasnije je bilo bolje, kada su nasipali lomljeni kamen, to je mnogo pomoglo, ali je mnogo i prašilo, posebno leti, pa čak i kada nema vetra, kada prođe auto koji juri, to je kao da je pala magla, tako dugo prašina ostaje. Zato smo srećni što će ulica konačno biti asfaltirana.”

Noemi Zita: „To će olakšati saobraćaj, kako automobilom tako i biciklom. U kišnoj sezoni bilo je blato, u sušnoj je bila prašina, tako da ćemo svi biti srećni.”

Čim vremenske prilike to dozvole, u Senti će biti nastavljeni radovi na asfaltiranju. Lokalna samouprava ove godine na raspolaganju ima 100 miliona dinara – kaže Rudolf Cegledi, predsednik Opštine:

„Zapravo, reč je o konkursu od pre tri godine, jer smo tada aplicirali za jedan veliki investicioni projekat kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ukupna vrednost ove trogodišnje investicije iznosila je 350 miliona dinara, od čega želimo da asfaltiramo 26 ulica. U protekle dve godine već je asfaltirano 19 ulica, i taj posao nastavljamo ove godine.”

Cilj Lokalne samouprave je da preko ovih ulaganja poboljša uslove života građana, kao i da saobraćaj u pomenutim ulicama učini bezbednijim - dodao je predsednik Opštine.

izgradnja puta
Senta

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.