Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Raspisani konkursi u oblasti zapošljavanja za pomoć nezaposlenima licima u Vojvodini

2021.05.05
14:39
2021.05.05
17:06
Forrás
Pannon RTV
Pokrajina izdvaja ukupno 42 miliona dinara za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje nezaposlenih lica. Programi se sprovode u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Na primer, podržavaju poslodavce u zapošljavanju nezaposlenih lica – i u tu svrhu će biti izdvojeno ukupno 22 miliona dinara, s tim da zaposleno lice mesečno prima 25 hiljada dinara. Za program javnih radova planira se izdvajanje od 5 miliona dinara. Za javne radove u trajanju od najduže 4 meseca, biće isplaćene 22 hiljade dinara po osobi mesečno.

Posebna pažnja posvećena je samozapošljavanju, jer je to povezano sa stvaranjem novih radnih mesta i otvaranjem preduzeća - istakao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. On je naglasio: „Što se tiče podrške samozapošljavanju, za ovaj konkurs smo izdvojili ukupno 15 miliona dinara. Tu se radi o dva različita iznosa, u zavisnosti od lica koje se zapošljava. Ako se ne radi o osobi sa invaliditetom, iznos je 250 hiljada dinara, a ako govorimo o zapošljavanju osobe sa invaliditetom, iznos je veći, i iznosi 270 hiljada dinara."

Detaljnom opisu konkursa možete pristupiti klikom na ovaj link.

Vojvodina
konkursi
nezaposlen
Nenad Ivanišević

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon