Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Razglednica sa subotičkih pijaca

2021.09.05
14:36
2021.09.05
18:36
Forrás
Pannon RTV
Cukini tikvice, krompir, kupus – između ostalog i ovo sezonsko povrće može se naći na pijacama.

Od ranog jutra okupljaju se ljudi na subotičkoj Mlečnoj pijaci. Većina je stigla u potrazi za namirnicama potrebnim za nedeljni ručak. Ištvan Valković kaže da su ovogodišnji rod voća i povrća u velikoj meri oštetili rani prolećni mrazovi, ali i letnje vrućine. Bez obzira na tešku godinu, zadovoljan je svojim rodom.

Veza mrkve košta 70 dinara, dok je za zelen potrebno dati 100 dinara. Kilogram krompira košta 70 dinara.

„Ovogodišnje vreme je bilo prilično maćehinsko. Proleće je bilo hladno, a nakon toga velike vrućine leti. Ove godine je bilo teško uzgajati. Vreme nije pogodovalo ni jednoj vrsti."

Glavica zelene salate je 70 dinara, a za glavicu kupusa prodavci traže 100 dinara. Klara Daražac kaže da je ove godine kupus slabo rodio.

„To se i vidi na ceni jer je sada 100 dinara. Prošle godine je u ovo vreme bio 30, 40 dinara."

Velika je potražnja i za cukini tikvicama. Matilda Erdodi je zadovoljna ovogodišnjim rodom. „Zadovoljna sam sa njim. Istina je da smo mnogo zalivali, svakodnevno. Prodajem na komad, od 20 do 50 dinara po komadu."

Mnogo se traži i koštunjavo voće. Cene oraha, lešnika i badema kreću se između 800 i 1.200 dinara. 

pijac
Mlečna pijaca
kupus
šargarepa
krompir

Najnovije

15:27, Frissítve: 17:13

Svetski dan bez duvana

Dnevno od raka pluća u Srbiji umire 13 ljudi, a 90 odsto njih su pušači. Danas se obeležava Svetski dan bez duvana. Srbija se po broju pušača nalazi na petom mestu u Evropi.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.