Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Razgovori o bržoj proceduri za teretna vozila na granici

2019-10-07
16:45
Forrás
MTI, napi.hu
Nacionalna poreska i carinska kancelarija Mađarske i policija, uz učešće zainteresovanih, razmatra ubrzavanje teretnog saobraćaja na granici.

Ovu informaciju saopštila je mađarska Nacionalna poreska i carinska kancelarija za MTI, i prema njihovom saopštenju rukovodilac nacionalne kancelarije i visoki državni kapetan policije, u petak su u Reskeu razgovarali o mogućim rešenjima, i neophodnim uslovima za skraćivanje  vremena čekanja. U saopštenju naglašavaju da na graničnim prelazima na magistralnim saobraćajnicama u oblasti putničkog saobraćaja od jula je na snazi takozvani „sistem jednog zaustavljanja", pri čemu putnici samo jednom staju na granici jer policija i carina odjednom, zajedno pregledaju vozilo. U saopštenju se navodi da se ovaj sistem tokom letnjeg saobraćaja pokazao funkcionalnim, te da je putnički saobraćaj na granici bio brži i jednostavniji.

granica
teretna vozila
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

22:06, Frissítve: 22:11

Sombor: Veza prava i privrede

Teme konferencije obuhvatale su između ostalih, aktivnost faktoringa, osnivanje preduzeća i pravne okvire preduzetništva. Savetovanju je prisustvovalo preko šezdeset zainteresovanih.

Najčitanije