Ugrás a tartalomra

Republička delegacija u poseti Kanjiži

2023.09.26
17:54
Forrás
Pannon RTV
Informatička oprema u Gradskoj kući, asfaltirani putevi – republička delegacija posetila je danas Kanjižu i obišla ulaganja realizovana uz podršku ministarstva.

Domaćin delegacije bio je Robert Fejstamer, te je održan i zajednički sastanak. Nakon toga posetili su novoopremljeni Uslužni centar u zgradi Gradske kuće. Za njegovo opremanje i obnovu zastarelog protivpožarnog i alarmnog sistema Ministarstvo je izdvojilo milion i 500 hiljada dinara, kao i za razvodne ormane za struju i za nabavku informatičke opreme.

Prilikom sadašnje posete ministar je novom centru poklonio 20 laptopa. Drugi uspešan projekat u opštini je asfaltiranje ulice Feher Ferenca, za šta je Ministarstvo izdvojilo pet miliona dinara.

„Potvrdilo se da ljudi koji vode ovu opštinu zaista su svaki dinara, koji smo namenili iz budžeta, pametno i svrsishodno iskoristili i smatram da i u narednom periodu možemo zajedno da radimo, da realizujemo projekte, koji će biti u interesu Kanjiže“ rekao je Aleksandar Martinović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije.

Za opštinu je važna podrška koju dobija – istakao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.  „Samo na osnovu budžeta lokalne samouprave, samo iz svojih sredstava, veoma teško bi mogli da napredujemo u našim projektima. Ali ovako, kada lokalna samouprava treba da obezbedi svoj deo, a imali smo i takvih konkursa na kojima opština nije morala ni deo da obezbedi, tada lokalna samouprava može mnogo efikasnije da funkcioniše.“

Poseti je prisustvovao i dr Balint Pastor, šef republičkog poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara. Kazao  je da je cilj zajedničkih razgovora održanih početkom godine  sa ministrom Aleksandrom Martinovićem bio taj da nakon deset godina i opštine naseljene pretežno mađarskim stanovništvom dobiju podršku iz republičkog budžeta.

„Negde u februaru smo razgovarali o tome da i naše lokalne samouprave budu uspešne, isto kao što građani koji ovde žive plaćaju porez i to zavređuju. Pre tri sedmice bili smo u Senti gde smo otvorili dva nova uspešna projekta, danas ovde u Kanjiži, takođe dva, a uskoro odlazimo i u Mali Iđoš“ rekao je dr Balint Pastor, šef republičkog poslaničkog kluba SVM-a.

Gosti su posetili i pogon za proizvodnju meda „Tiszamed“. Ovo preduzeće sarađuje sa 1.500 proizvođača.

„Praktično, med koji mi proizvodimo može se naći na tržištu Srbije, u većini maloprodajnih lanaca, ali osim toga naše proizvode izvozimo u više država Evrope“ kazao je Zoltan Kermeci, direktor fabrike meda „Tiszamed“.

Opština Kanjiža namerava i ubuduće da konkuriše u oblasti turizma kod Ministarstva – čulo se na skupu.

Robert Fejstamer
dr Balint Pastor

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.