Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Republička podrška Zrenjaninu

2021.01.20
18:09
Forrás
Pannon RTV
Država Srbija će iz repubičkog budžeta prebaciti više od 832 miliona dinara Autonomnoj pokrajini Vojvodini, za posredne ili neposredne projekte koji će se realizovati na tertoriji grada Zrenjanina.

Kapitalna državna investicija je izgradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, za koju će ove godine biti obezbeđeno 630 miliona dinara. Ovo je višestruko značajan projekat za grad Zrenjanin, ali i za ceo Banat, koji će se realizovati na osnovu Memoranduma potpisanog između Vlade Srbije i kineske korporacije Šandong Haj-Spid. U toku je izrada tehničke dokumentacije za deonicu puta dužine 113 kilometara, koja kreće od čvora Beograd-Borča, prolazi kroz Zrenjanin, do čvora Novi Sad-Kać. Zrenjanin će imati najmanje dva izlaza na autoput. Lokalnim samoupravama se putem neciljanih transfera dodeljuje nešto više od 7,7 milijardi dinara, od čega će Grad Zrenjanin dobiti 200 miliona dinara.

Zrenjanin
podrška
republički
projekti
investicije

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.