Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Rešen problem stočnog groblja u Čantaviru

2019-06-05
20:33
Forrás
Pannon RTV
Uklonjeni leševi sa čantavirskog stočnog groblja, koji su tamo stajali i zaudarali.

Sa stočnog groblja u Čantaviru su nestali leševi uginule stoke. Pre tri nedelje je Pannon televizija prikazala kako na stočnom groblju u Čantaviru leševi uginule stoke stoje na sve strane.

Izgleda da je ovaj problem rešen, leševi su odnešeni.

Meštanin Peter Farkaš kaže da je to pozitivno jer se više ne oseća smrad. Tibor Bakoš pak smatra da je stanje bolje, ali da ostaje da se vidi kako će biti nadalje.

Prijašnjih godina je lokalno preduzeće Komval održavalo stočno groblje, ali im je ugovor istekao. Na javnoj nabavki se pojavio jedan bajmočki preduzetnik i došlo je do komplikacija koje su ubrzo rešene, kazao je sekretar sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne okoline Subotice Aleksandar Vitković. On je izjavio da je problem rešen na taj način da Čantavir čisti Komval kao i do sada, a Bajmok nova firma. "Koliko mi je poznato, od tada nema problema" – dodao je Vitković.

Do raspisa sledećeg tendera rešen je problem ne samo za Čantavir već i celu Sugoticu i okolinu, jer u Subotici to radi javno komunalno preduzeće "Čistoća i zelenilo".

Čantavir
stočno groblje

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.

Najčitanije