Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Ribokradice, čuvajte se!

2021.10.21
17:18
Forrás
Pannon RTV
Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Sa istrošenom opremom posao im je bio jako naporan, ali zahvaljujući novim mašinama biće mnogo efikasniji. U narednih dvadeset dana nabaviće i jedan dron.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Veliki teret je na plećima ribočuvara JP „Voda Vojvodine" , a taj teret olakšaće im nova oprema. Ribokradice su do sada imali mnogo bolje čamce nego ribočuvari, te su tako lako mogli da im pobegnu.

„Čamci koštaju oko 750 hiljada dinara, pojedinačno. Čamci su uzeti na lizing, koji traje pet godina, kao i vozila, iz prostog razloga što se ta oprema haba. Haba nam se oprema koju koriste naše šumarske službe, haba nam se opremu koju koriste naše melioracije, koji preko njiva dolaze do kanala i jednostavno nekom analizom smo utvrdili da je daleko jeftinije ulaziti u ratu koja će nam biti na godišnjem nivou jednaka i svakih četiri-pet godina zanavljati tu opremu, nego da ulažemo u vozila da ih popravljemo" rekao je Miljan Mirković, rukovodilac ribarstva u JP „Vode Vojvodine".

Pannon RTV/Bognár Róbert

Na motorne čamce biće postavljene kamere, a u narednih dvadeset dana stići će savremeni dron koji će i noću, i po svim vremenskim uslovima  praviti kvalitetne snimke. Sa ovom opremom moći će da identifikuju ribokradice.

riba
Novi Sad
JP „Vode Vojvodine"

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.