Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Roditelji u Senti od ponedeljka decu mogu da nose u vrtiće samo sa potvrdom poslodavca

2020.12.04
17:22
2020.12.04
17:30
Forrás
Pannon RTV
Prema najnovijoj odluci Štaba za vanredne situacije opštine Senta, od ponedeljka u vrtiće svoju decu mogu da nose samo oni roditelji koji imaju potvrdu svog poslodavca o tome da ne mogu da reše rad od kuće.

To važi do početka zimskog raspusta. Za vreme raspusta vrtići će raditi po starom sistemu. Pored toga roditelji dece koja su ostala kod kuće ne moraju da plaćaju uslugu vrtića.

Donošenje ovakve odluke je bilo potrebno zbog toga, jer se koronavirus pojavio i među zaposlenima u vrtićima. Objekat „Bambi" vrtića „Snežana" su upravo zbog toga morali da zatvore.

Trenutno je u opštini Senta registrovano 184 aktivno zaraženih. Od toga je 36 osoba kojima je potrebno bolničko lečenje, dok su četiri pacijenta na respiratorima.

Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta: „Trenutno smo već u jednoj vanrednoj situaciji. Sve mere koje smo preduzeli u skladu su sa propisima koji važe za vanrednu situaciju. Trenutno pratimo dešavanja, u skladu sa republičkim nivoom. Ove pooštrene mere, koje danas stupaju na snagu, na državnom nivou, verovatno će smanjiti širenje epidemije, ali ako ne, uvođenje vanrednog stanja već bi bio ozbiljan korak. Tada nam je potreban policijski čas i slično, što trenutno nije opravdano, mislim ni na nacionalnom nivou. Ako ipak donesu takvu odluku, mi ćemo pratiti te mere."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dodatno je povećan kapacitet izolovanih odeljenja u Opštoj bolnici Senta. Od sada su pacijenti sa kovidom smešteni i na neuropsihijatrijsko odeljenje, a pacijenti sa neurološkim oboljenjima dalje se leče na drugim odeljenjima.

Dr Beata Čaki, direktorka Opšte bolnice Senta, skreće pažnju rođaka pacijenata koji se u bolnici leče od koronavirusa, da svakog dana između 15 i 16 sati, lekar koji je u smeni prima pozive i daje informacije o stanju pacijenata.

Članovi porodice mogu da zovu broj telefona 024/815-11, i treba da traže lokal 129 za neuropsihijatriju ili lokal 186 za izolovano odeljenje na hirurgiji.

Senta
vrtić
potvrda
Rudolf Cegledi

Najnovije

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.