Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sajam zapošljavanja u Gradskoj kući u Senti

2019.04.05
20:16
2019.04.05
20:21
Forrás
Pannon RTV
U opštini ima oko hiljadu nezaposlenih.

Oni koji traže posao svoju radnu biografiju mogli su da predaju na blizu 30 štandova. Poslodavci su između ostalih tražili ugostiteljske radnike, mašinske tehničare i inžinjere, administrativne radnike, kao i fizičke radnike. Ema Fodor je na više štandova predala svoju biografiju.

„Imam iskustva u radu u laboratoriji. Završila sam školu za farmaceutskog tehničara. Na žalost, taj posao ne mogu da nađem. Spremna sam da prihvatim sve poslove" kaže Ema Fodor, Senta.

Pannon RTV

Poslodavci kažu da odgovarajuća struka nije presudna za popunjavanje potrebnog radnog mesta. Preduzeća obezbeđuju i obuku za svoje zaposlene. Preduzeće „Tisa Automotiv" je na Sajmu zapošljavanja tražilo radnike u tri oblasti rada.

„Tražimo 30 operatora, jednog administratora ljudskih resursa i jednog predradnika. Operatori obavljaju fizički posao. Administrator ljudskih resursa treba da bude spreman i sposoban za brza rešenja, a predradnik pokretan i komunikativan" kaže Anita Malešević, administrator ljudskih resursa, „Tisa Automotiv", Senta.

Pannon RTV

Sajam zapošljavanja organizovale su senćanska i kikindska ispostava Nacionalne službe za zapošljavanje, uz pomoć senćanske lokalne samouprave.

„U poslednje dve do tri godine broj registrovanih nezaposlenih se kreće između 950 i 1.000. Veliki problem predstavlja što od hiljadu nezaposlenih, njih 70 odsto ima osnovnu školu ili čak manje od toga" kaže Viktor Varga, član Opštinskog veća zadužen za ekonomiju, Senta (SVM).

Organizatori kažu da je Sajam zapošljavanja ima mnogo uspeha, jer po iskustvu iz prethodnih godina zahvaljujući njemu mnogi pronađu posao.

Sajam zapošljavanja

Najnovije

12:18, Frissítve: 18:06

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.
10:49, Frissítve: 17:12

Predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš

U pozorištu “Kostolanji Deže” u Subotici u okviru programskog serijala “Dezireov tramvaj” je predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš pod naslovom “Lepe Amalije”. Roman je objavljen od strane Izdavačkog zavoda “Forum”.
17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.