Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Šalter za preduzetnike otvoren u Temerinu

2023.01.31
18:43
2023.01.31
18:49
Forrás
Pannon RTV
Memorandum o tome zajednički su potpisali Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije i Mladen Zec, predsednik opštine Temerin.

Naglašeno je da će svaki preduzetnik ovde moći da dobije pomoć, informacije počevši od kredita do subvencija, ali spremni su da odgovore i onima koji tek žele da otvore preduzeće i pomognu im u tom procesu.

Projekat je pokrenula Privredna komora Srbije, širom države otvoreno je 20 ovakvih kancelarija. Prvenstveni cilj je da njihove usluge budu na raspolaganju preduzetnicima u mestu poslovanja.

„Ono što je izuzetno značajno je to da će privrednici, preduzetnici koji posluju na teritoriji ove opštine moći da dobiju dve grupe informacija. Prva se odnosi na one koji tek žele da započnu sopstveni posao, dok se druga grupa odnosi na sve koji već obavljaju registrovanu poslovnu delatnost i na ovim šalterima će moći da dobiju sve informacije koje su od značaja za njihovo poslovanje, kako bi unapredili poslovanje, kako bi mogli da koriste subvencije koje dodeljuje država, takođe, kako bi mogli da koriste čitav niz besplatnih usluga koje nudi  Privredna komora Srbije. Za njih možemo da organizujemo, i to besplatno, sastanke, da im pomognemo da izađu na strano tržište, da izađu na sajmove, da dobiju informacije sa „C“ znakom koje se odnose na usaglašenost sa evropskim direktivama“ rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Srbije.

Šalter
preduzetnik
Temerin

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.