Ugrás a tartalomra

Saradnja i komunikacija – ključ efikasnog vaspitno-obrazovnog rada

2023.08.24
12:33
2023.08.24
16:53
Forrás
Pannon RTV
Sa ovim naslovom je organizovana obuka u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži. Događaju je prisustvovalo 19 prosvetnih radnika.

Krajem leta Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži ponovo je bio popunjen prosvetnim radnicima iz Vojvodine. Cilj ove obuke je bio da se poboljša komunikacija između prosvetnih radnika, i da se obezbedi efikasnija saradnja.

Tatjana Varju Potrebić, učiteljica, Kanjiža: „Postoji potreba za sticanjem znanja i iskustva, koja se mogu svrstati u rubriku pod nazivom saradnja sa drugim institucijama, kao i komunikacija unutar jednog odeljenja, unutar škole, u okviru vrtića, a važna je i komunikacija. prema javnosti.”

Obuka se neprekidno ažurira u skladu sa društvenim promenama.

Kristina Telek, psiholog, Kanjiža: „Kovid od pre nekoliko godina doneo je veliki lom i promenu u naše živote, što je dodatno otežalo saradnju i komunikaciju, kako unutar, tako i između institucija. Sama obuka pokušava da pruži rešenja za te različite promene, da otvori mogućnosti i nove pravce, tako da prosvetni radnik može lako da se snađe i osmisli svoj svakodnevni rad.”

Među prosvetnim radnicima postoji veliko interesovanje za stručno usavršavanje.

Aniko Jeras, direktorka Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Kanjiža: „Ove obuke su od ključnog značaja, jer stvaraju priliku zainteresovanim vaspitačima, učiteljima i stručnim nastavnicima, da razvijaju svoje profesionalne kompetencije, da njihovo znanje bude konkurentno, i da prepoznaju sve mogućnosti koje se pružaju u našoj sredini i da ih primene u vaspitno-obrazovnom radu.”

Prosvetne radnike i narednih dana očekuju brojne obuke, između ostalih obuke o digitalnom svetu, ali će biti održana i tribina vezana za ekološku svest.

saradnja
komunikacija
pedagog
Kanjiža
Aniko Jeras

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije