Ugrás a tartalomra

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

2023.10.02
15:55
2023.10.02
17:28
Forrás
Pannon RTV
Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Odnosi Mađarske i Republike Srpske su i dalje na odličnom nivou, a učinićemo sve da saradnju ojačamo, što se ogleda i u zajedničkim projektima koje smo već započeli, rečeno je na sastanku. Razgovarano je o tome da mađarske kompanije imaju značajan investicioni i trgovinski potencijal u finansijskom sektoru, energetici i telekomunikacijama, koji nameravaju da iskoriste i u Bosni i Hercegovini.

Viktor Orban je jasno poručio da je očuvanje stabilnosti Zapadnog Balkana izuzetno važno za bezbednost Mađarske i Evropske unije. Mađarska se snažno protivi primeni pritisaka na Republiku Srpsku za uvođenje sankcija, jer su takve mere kontraproduktivne mogu da dovedu do eskalacije napetosti, pojasnio je.

Viktor Orban se nada da će Bosna i Hercegovina u narednom periodu dodatno napredovati u procesu evropskih integracija. Cilj je da se tokom mađarskog predsedavanja EU-om u drugoj polovini 2024. godine integracija regiona Zapadnog Balkana dobije posebnu pažnju u Evropskoj uniji.

Budimpešta
Viktor Orban
Milorad Dodik
Republika Srpska

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.