Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Senta u božićnom ruhu

2022.12.09
15:01
2022.12.09
16:29
Forrás
Pannon RTV
I ove godine će u Senti biti organizovan sada već tradicionalni božićni vašar, odnosno božićna parada.

Proizvode domaće radinosti i nabavku božićnih poklona ljubitelji božićne atmosfere moći će  da obave od 16. do 23. decembra. Ovo je već 10. put kako se priprema ovaj program u organizaciji Turističke organizacije senćanske opštine.

„Manifestacija je veoma popularna, u ovom periodu mnogi se vraćaju kućama. Mi nastojimo da stvorimo atmosferu na koju su sada već svi navikli ovde na centralnom gradskom trgu. Stavljamo veliki naglasak na ukrase, na božićnu atmosferu, a uz to ide i kuvano vino, zamedljana rakija, kurtoš kolač i drugi božićni slatkiši. Mnogi proizvođači su već iskazali nameru da učestvuju, tako da sve ono što je potrebno za božićnu atmosferu, moći će da se pronađe na gradskom trgu u ovom periodu. Ono što je ove godine novina je da sada nastojimo i da za najmlađe sada pripremimo jedan dečiji kutak, gde će tokom dva dana postojati radionice. Osim toga, biće mogućnosti za vožnju kočijama, zajedno sa Deda Mrazom“ kaže Kornel Lašković, direktor Turističke organizacije opštine Senta.

Senta
božić

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije