Ugrás a tartalomra

Šest evropskih država vežbaju odbranu granica

2017-06-19
18:17
Šest srednjoevropskih država preduzeće zajedničku pokaznu vežbe u obezbeđivanju granica
Šest srednjoevropskih država preduzeće zajedničku pokaznu vežbe u obezbeđivanju granica. Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Slovenija članice su Srednjoevropske bezbednosne zajednice (CEDC), a Martin Stropicki, ministar vojske Češke najavio je da će vežbe biti održane u narednih nekoliko meseci. Cilj ovih vežbi je da utvrdi zajedničko delovanje vojski ovih šest zemalja u odnosu na novu situaciju uspostavljenu na državnim granicama. Češka ove godine predsedava ovom bezbednosnom zajednicom i u Pragu na sastanku vojnih ministara šest država članica tema su bile i migracije. „Dogovorili smo se da ćemo u regionu države zajednički obezbeđivati, kako policija, tako i vojska, u oblasti zaštite građana. Želimo da pokažemo i Briselu da se mi krećemo u istom smeru“, rekao je Hans Peter Doskozil, austrijski ministar odbrane. Austrija je načinila i plan vežbi odbrane granica kako bi pokazali kako vide u konkretnoj situaciju odbranu državnih granica.

Most

21:28, Frissítve: 22:10

Összeért a híd két íve

Összeértek a mederhíd ívei, s tizennyolc év után újra átível a Dunán az újvidéki Žeželj-híd. Egyelőre csak gyalogosan lehet átkelni rajta a folyón Újvidék és Pétervárad között.
20:37, Frissítve: 21:06

Citeratalálkozót tartottak Adorjánon

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a „Szól a citera” elnevezésű citeratalálkozót Adorjánon. A szervező Szőke Tisza Művelődési Egyesület mellett még hét csoport lépett színpadra.

Népszerű

Marihuana

Reske: Otkrivena droga u autobusu iz Srbije

Na graničnom prelazu Reske mađarski carinici otkrili su 10 kilograma marihuane u autobusu sa srpskim registracionim tablicama, koji je saobraćao prema Nemačkoj – saopštila je Mađarska Uprava.

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.