Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Sijarto: Cenu rata u Ukrajini ne treba da plati mađarski narod

2022.05.15
18:22
Forrás
MTI
Političar je naglasio da iz Brisela još uvek nije stigao nijedan predlog, koji bi mogao da kompenzuje očekivano povećanje cena goriva u Mađarskoj od 55-60 odsto, koje bi nastalo uvođenjem naftnog embarga.

Mađarska vlada nastavlja da insistira na tome da cenu rata u Ukrajini ne treba da plati mađarski narod - rekao je ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine, gostujući u nedelju na Radiju Košut, u emisiji pod nazivom „Nedeljne novosti".

Peter Sijarto je naglasio da za izbijanje rata nipošto nije krivica mađarskog naroda, pa ako Evropska komisija želi da usvoji predlog za uvođenje naftnog embarga, onda mora finansijski i fizički da garantuje da to neće naneti štetu mađarskom narodu, da neće biti povređena sigurnost energetskog snabdevanja Mađarske.

Trenutno je na Evropskoj komisiji da odluči da li će biti bilo kakvog dogovora - istakao je Peter Sijarto i dodao da je stav Vlade Mađarske, ali da iz Brisela još uvek nije stigao nikakav predlog, koji bi mogao da kompenzuje očekivano povećanje cena goriva u Mađarskoj od 55-60 odsto, koje bi nastalo uvođenjem naftnog embarga.

Peter Sijarto
rat
Ukrajina

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.