Ugrás a tartalomra
MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

Sijarto: Kompanija "Metal Šreder Hungari" gradi novu fabriku u Vojvodini

2021.03.18
19:35
Forrás
MTI
Mađarska kompanija koja se bavi reciklažom elektroničkog otpada koji sadrži plemenite metale, dobija vladinu podršku za svoje investicije.

Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto je rekao da će mađarska kompanija, koja se bavi reciklažom elektroničkog otpada koji sadrži plemenite metale, dobiti vladinu podršku od 325 miliona forinti za investiciju u vrednosti od 546 miliona forinti.

MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

Prema njegovim rečima, Mađarska trenutno ima najučinkovitiju i najbolju saradnju sa Srbijom u njihovoj zajedničkoj istoriji. Dodao je da zemlja daje najviše prava mađarskoj nacionalnoj zajednici koja živi na njenoj teritoriji.

Peter Sijarto
Metal Šreder Hungari
fabrika
Vojvodina
investicija

Najnovije

07:20

Fudbal-sport za sve uzraste

Fudbalski klub Vinogradar iz Hajdukova je održao porodični dan. Povodom događaja, osim dece i roditelji su mogli odmeriti snage na terenu, isto tako su primljeni i novi članovi.
15:26

Dan nezavisne Mađarske

Dana 16. juna 1958. godine su pogubljeni mučenici mađarske revolucije i rata za nezavisnost iz 1956. godine, kao i povlačenje sovjetskih trupa juna 1991. godine obeležava se kao Dan nezavisne Mađarske.
12:30, Frissítve: 17:44

Počelo 66. Sterijino pozorje

U Novom Sadu je otvoreno 66. Sterijino pozorje-pozorišni festival. Ovogodišnja manifestacija je nazvana "Zlu vremenu, uprkos", signalizirajući na negativne učinke koronavirusa. Ceremonija otvaranja je bila praćena sa velikim interesovanjem.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Stipendija za srednjoškolce u Novom Kneževcu

Dodeljene su stipendije za 58 srednjoškolaca iz Novog Kneževca koje je uručilo Udruženje za bolji Novi Kneževac u lokalnoj biblioteci. Za realizaciju ovog programa jednokratne podrške zaslužna je mađarska vlada.